Product was successfully added to your shopping cart.
0 item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

FAQ – Meest gestelde vragen

Hoe kan ik mijn liquid het beste bewaren
De liquid kun je het beste koel en droog bewaren en buiten het bereik van kinderen.

Hoe lang is een liquid houdbaar
De meeste liquids zijn 1,5 tot 2 jaar houdbaar. Het bestandsdeel PG (Propyleen Glycol) zorgt dat de vloeistof zo lang houdbaar is. Liquids op basis van 80% of meer VG (Vegetable Glycerin) zijn ongeveer 1 jaar houdbaar.

Hoe lang doe ik met mijn liquid
Hoe lang je met je liquid doet is afhankelijk van hoeveel je rookt. 1 ml staat gelijk aan ongeveer 17 sigaretten. Een gemiddeld flesje aan liquid vloeistof bevat 10 ml. Dit staat gelijk aan 170 sigaretten.

Zijn er ook liquids zonder nicotine
Bijna elke liquid die je bij Eliquidkopen.nl kunt kopen is er met en zonder nicotine. In de meeste gevallen kun je het nicotinepercentage selecteren welke het beste bij je past.

Welke liquid maakt de dikste dampwolken
Wanneer je dikke dampwolken c.q. rookwolken wil uitblazen dan is een liquid met een grote hoeveelheid VG (Vegatable Glycerine) hetgeen wat je nodig hebt. De liquid van VGOD heeft het hoogste percentage VG waarmee je leuke Vapetricks kunt beoefenen.

Waar staat PG voor
PG staat voor Propyleen Glycol en wordt ingezet voor een goede binding met de smaakstoffen. Zodoende krijg je bij elk trekje evenveel smaak binnen. PG zorgt er tevens voor dat er een zogeheten throat hit optreed. Dit is het gevoel in de keel welke een echte sigaret ook met zich meebrengt. Hoe hoger het PG percentage, hoe sterker de throat hit wordt. Vooral mensen die een e-sigaret roken met nicotine willen de throat hit ervaren. Deze mensen raden wij aan om een liquid te kopen met een 65% PG / 35% VG of 70% PH / 30% VG verhouding.

Waar staat VG voor
VG staat voor Vegetable Glycerine en is een plantaardige stof. Deze wordt vaak toegevoegd om zichtbare rook te creëren waardoor je ook daadwerkelijk rook uitblaast. Dit verhoogt het gevoel van echt roken. Hoe hoger het percentage aan VG in de liquid aanwezig is, hoe dikker de liquid wordt. Niet alle e-sigaretten kunnen even goed overweg met een hoog VG percentage. Een hoog VG percentage is 50% of hoger.

Welke nicotinegehalte past het beste bij mij
Welke nicotinepercentage het beste bij je past hangt af van je rookbehoefte. Heb je geen nicotineverslaving dan kun je kiezen voor 0mg nicotine welke gelijk staat aan 0% nicotine en is nicotinevrij.
3mg = 0,3% nicotine is perfect wanneer je bijna gestopt bent met roken
6mg = 0,6% nicotine en wordt als een zeer lichte sigaret ervaren
12mg = 1,2% nicotine welke vergelijkbaar is met een light sigaret
18mg = 1,8% nicotine en is vergelijkbaar met een normale sigaret

Kan elke liquid in mijn e-sigaret
Niet alle liquids passen in alle e-sigaretten. Liquids met een hoog VG percentage zijn dikker en stroperiger. Hier kunnen niet alle e-sigaretten even goed mee overweg. Alle e-sigaretten kunnen overweg met een VG percentage tot 50%.

Zijn alle liquids veilig en goedgekeurd
Wanneer je een e-liquid koopt bij Eliquidkopen.nl dan kun je er vanuit gaan dat ze goedgekeurd, getest en bovendien veilig zijn. Wij selecteren onze liquid merken met zorg zodat wij altijd kwaliteit verkopen.

Kan ik zelf een e-liquid mixen
Ja, je kunt verschillende liquids met elkaar mixen.

Welk merk komt waar vandaan
VGOD – Amerika (Californië)
Svapo – Italië
Kilo - Amerika (Californië)
CiVAP – Duitsland
Millers Juice – Nederland
VaporLinQ - Nederland
Cosmic Fog - Amerika (Californië)

De smaakbeleving neemt af
De coil (verwarmingselement) in je e-sigaret heeft een beperkte levensduur. Wanneer de smaakbeleving of hoeveelheid rook afneemt dan kan het zijn dat de coil vervangen moet worden.

Wat te doen bij een zere keel
Wanneer je vooral tijdens het roken last hebt van een zere keel dan heb je waarschijnlijk een liquid met een hoog PG percentage. We raden je aan om een liquid te kopen met een lager PG percentage en met een hoger VG percentage.

Wat zijn de ingrediënten van een liquid
Het basisingrediënt voor een e liquid is gedestilleerd water. Hieraan wordt Propyleen Glycol (PG), Vegetable Glycerine (VG), smaakstoffen en eventueel nicotine aan toegevoegd.

Hoe wordt mijn bestelling verzonden
Wanneer je bestelling door de brievenbus heen past dan wordt deze in een envoloppe verzonden(Met TRACK&TRACE). Wanneer je bestelling niet door de brievenbus heen past dan wordt deze in een pakket verzonden(Met TRACK&TRACE).

Wat zijn de verzendkosten
Bestellingen onder de 30,- Euro | Verzendkosten 3,95
Bestellingen boven de 30,- Euro | Altijd gratis!

Welke betaalmogelijkheden zijn er
Bij ons kun je betalen met iDeal, Paypal, Bancontact Mister Cash, Sofort, VISA, Mastercard.

Kan ik mijn bestelling retourneren
Wanneer het product niet geopend is en zich nog in de originele en onbeschadigde verpakking bevindt, dan mag deze binnen 14 dagen worden geretourneerd. Het aankoopbedrag exclusief de verzendkosten krijgt u dan teruggestort binnen 14 dagen.