Product was successfully added to your shopping cart.
0 item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Welke E-liquid kiezen

Er zijn heel veel verschillende e-liquid soorten te koop en daardoor kan de keuze lastig zijn. Eigenlijk is de eerste vraag of je een roker bent en nicotine nodig hebt.

Liquid voor de rokers

Ben je een roker dan kies je voor een nicotine houdende liquid met een goede verhouding tussen het PG% en VG%. Een aanbevolen hoeveelheid is ongeveer 70% PG en 30% VG. De PG (Propyleen Glycol) zorgt namelijk voor het scherpe randje aan de damp waardoor je het in je keel voelt, net als bij een echte sigaret. Dit scherpe randje noemen we ook wel ‘throat hit’. Hoe hoger het PG percentage, hoe groter de throat hit is. Als een echte roker wil je natuurlijk ook een beetje zichtbare damp creëren en daar is de VG dan weer goed voor.
De meest verkochte liquids voor rokers zijn de tabaksmaken. Deze zijn de beste sigaret vervangers omdat ze het dichts bij de echte sigarettensmaak komen.

Liquid voor de niet-rokers

Ben je een niet roker en heb je de nicotine niet nodig dan ga je waarschijnlijk een liquid meer waarderen met een wat lager PG percentage en een hoger VG percentage. Bijvoorbeeld een 65% VG en 35% PG liquid. Deze is namelijk wat milder op de keel.

Liquid voor de Vapers

Ben je een niet roker en wil je voornamelijk gaan Vapen en van je e-sigaret een stoomlocomotief maken dan is het aan te bevelen om het VG% zo hoog mogelijk te kiezen. De liquids van VGOD zijn hier uitermate voor geschikt omdat deze het maximale VG percentage bevatten. Let er op dat VG een dikke stroperige substantie is en niet geschikt is voor elke e-sigaret.

Kenmerken PG
· PG zorgt voor het scherpe randje aan de rook/damp, de zogeheten throat hit
· PG bevordert de opname van smaakstoffen
· PG wordt gewonnen uit aardolie

Kenmerken VG
· VG haalt het scherpe randje van de damp (PG) af
· VG zorgt voor dikke rook- en dampwolken
· VG is 100% plantaardig

Liquid smaken

Eliquidkopen.nl verkoopt meer dan 100 verschillende liquids verdeeld over 7 populaire en kwalitatieve merken. Bijna alle merken verkopen zowel de populaire tabaksmaak als fruitsmaken en exotische smaken waaronder cola, drop, pepermunt en energiedrink.

Samenvatting

· Ben je een roker dan heb je een liquid nodig welke nicotine bevat en PG.
· Ben je geen roker dan heb je een liquid nodig die geen nicotine bevat en voornamelijk meer VG.
· Bijna elke liquid bevat zowel PG als VG omdat PG de opname van de smaakstoffen bevorderd.
· Zoek je een liquid om grote dampwolken te creëren voor Vapetricks, kies dan een zo hoog mogelijk VG%.